Sabbatical nemen

sabbatical nemenEr zijn heel veel goede redenen te bedenken om een sabbatical te nemen. Om je te inspireren om een sabbatical te nemen zal ik een kort overzicht geven van de belangrijkste beweegredenen.

Een sabbatical nemen zorgt voor nieuwe energie en inzichten

Na inspanning is het gezond om te ontspannen. Dit geldt niet alleen in het dagelijks leven maar ook wanneer je al een lange periode aan het werk bent. Ieder dag hetzelfde werk zonder variatie en ontspanning leidt tot verlies van energie, inspiratieloosheid en uiteindelijk tot spanning en stress. Met een sabbatical kun je dit patroon doorbreken. Met de nieuwe inzichten, energie en inspiratie die je op doet hou je langer plezier in je werk. Het idee hierachter is dat je tijdelijk afstand neemt met een sabbatical om het op termijn langer vol te houden.

Het volgende filmpje van Stefan Sagmeister laat op een leuke manier zien wat nu precies ‘the power of free time’ is.

Het idee van vroegpensioen is achterhaald

Het idee om je hele leven hard te werken om iets eerder te kunnen stoppen met werken is niet logisch. Je bent de beste jaren van je leven waarin je fysiek gezond bent en alle mogelijkheden hebt alleen maar aan het werk. Op het moment dat je vervolgens kunt gaan genieten van je vrije tijd, kom je erachter dat een hoop dingen die je graag wilde doen niet meer mogelijk zijn vanwege fysieke ongemakken. Erg zonde van al het harde werken wanneer je er vervolgens niet meer van kunt genieten. Waarom zou je dit geluk uitstellen tot een onzeker moment in de toekomst?

Pensioenleeftijd is onzeker

Doordat mensen langer leven wordt het wettelijk pensioen onbetaalbaar. In de nabije toekomst zal de pensioenleeftijd daardoor verder omhoog gaan naar 67 of zelfs 68 jaar, waardoor je pas later van je pensioen kunt gaan genieten. Dankzij de huidige economische toestand zijn ook de opgebouwde pensioenaanspraken onzeker. Alle toekomstplannen die je hebt zijn dan wellicht niet meer te realiseren vanwege fysieke (of financiële) ongemakken.

Dromen realiseren

Ook het realiseren van je dromen is een goede reden (en misschien wel de belangrijkste!) om een sabbatical te nemen. Door te kiezen voor een sabbatical creëer je tijd voor jezelf om daadwerkelijk datgene te gaan doen wat je altijd al hebt willen doen. Heb je dus altijd al eens een droomreis naar een tropisch eiland willen maken? Of zou je graag een de oceaan over willen steken met je zeilboot, of heb je een ander mooi doel waarvoor je een sabbatical wilt nemen? Alleen als je daadwerkelijk een plan maakt om jezelf de tijd te gunnen je droom te realiseren, kun je ontsnappen aan het eeuwige uitstelgedrag.

Waarom zou je wachten? Nu heb je de mogelijkheid om alles te doen wat je graag wilt doen. Op deze website vind je een handig stappenplan om je sabbatical daadwerkelijk te realiseren. Ga direct naar het sabbatical stappenplan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *